0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ: Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Κυριακή 09 Απριλίου 2023
ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ: Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που παράγεται από το μαστιχόδεντρο και πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό και παραδοσιακό προϊόν της Χίου.

Το μαστιχέλαιο, το έλαιο δηλαδή της μαστίχας Χίου, έχει ερευνηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει αποδειχθεί ότι περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά με σημαντικές χρήσεις στην υγεία και τον οργανισμό μας.

Πιο αναλυτικά, το μαστιχέλαιο έχει φανεί ότι:

Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το μαστιχέλαιο εξουδετερώνει τις επιβλαβείς για τον οργανισμό μας ελεύθερες ρίζες. Μελέτες δείχνουν ότι έχει πιθανή αντικαρκινική δράση έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου και κυρίως, του καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη και του πνεύμονα.

Έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση.

Το μαστιχέλαιο δρα επουλωτικά και μειώνει τη φλεγμονή και τα συμπτώματά της σε άτομα με οισοφαγίτιδα, γαστρίτιδα, αλλά και σε ασθενείς με νόσο του Crohn.

Επίσης, μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού (H. Pylori) που προκαλεί έλκος στομάχου. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και μικρές ποσότητες μαστίχας (1 γρ/ημέρα για 2 εβδομάδες) μπορούν να θεραπεύσουν το έλκος στομάχου.

Επιπλέον, το μαστιχέλαιο δρα και ενάντια ορισμένων ιών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ιό Herpes Simplex, που μολύνει κυρίως τα χείλη, το δέρμα και τα γεννητικά όργανα.

Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα, συμβάλλοντας στην καλύτερη υγεία της καρδιάς. Συγκεκριμένα, έχει φανεί ότι σε άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, η μαστίχα Χίου μειώνει τα επίπεδα της ολικής, της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ενώ αυξάνει την HDL (καλή) χοληστερόλη.

Μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και βοηθά, με αυτόν τον τρόπο, στην καλύτερη ρύθμιση του διαβήτη.

Μπορεί να δράσει ενάντια κάποιων μικροοργανισμών, όπως Clostridium botulinum, Staphylococcus aureus, Lactobacillus plantarum, Pseudomonas fragi και Salmonella enteritidis.

Βελτιώνει τη στοματική υγεία. Το μαστιχέλαιο έχει αναλγητικές ιδιότητες και δρα ενάντια στην τερηδόνα και την πλάκα, επουλώνει τα στοματικά έλκη και μειώνει την κακοσμία του στόματος.

Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος. Το μαστιχέλαιο περιέχεται σε διάφορες κρέμες προσώπου, χεριών και σώματος.

Στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική χρησιμοποιείται για να νοστιμίσει πλήθος συνταγών.

 

Υπεύθυνη για το ενημερωτικό Blog του votanotherapeia.gr

 


ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Σχετικά Άρθρα