0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΣΕΛΕΡΙ: ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ

Κυριακή 17 Απριλίου 2022
ΣΕΛΕΡΙ: ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ

Το σέλερι ανήκει στην οικογένεια των Σελινοειδών και σχετίζεται με το σέλινο, τον άνηθο, τα καρότα, τον μάραθο και τον μαϊντανό.

Είναι ένα λαχανικό υψηλής διατροφικής αξίας με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες A, C και K, ενώ περιέχει λίγες θερμίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κάθε βλαστός περιέχει 6 μόλις θερμίδες.

Άλλα σημαντικά οφέλη από την κατανάλωσή του είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό.

Ο χυμός σέλερι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τις γυναίκες που πάσχουν από θυρεοειδίτιδα χασιμότο, μια αυτοάνοση πάθηση του θυρεοειδούς, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αναγνωρίζει τα κύτταρα του θυρεοειδή αδένα ως δικά του, τους επιτίθεται και σταδιακά τα καταστρέφει, οδηγώντας τελικά σε υποθυρεοειδισμό.

Στα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνεται η έλλειψη ενέργειας και η μόνιμη κούραση. Ο χυμός σέλερι αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας και βοηθά τα άτομα αυτά να είναι πιο δραστήρια και παραγωγικά.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το φούσκωμα, ενώ είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για την επιδερμίδα, ειδικά για όσους έχουν ακμή, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

Ο χυμός σέλερι ωφελεί την υγεία των οστών, λόγω της βιταμίνης Κ, του ασβεστίου και του μαγνησίου που περιέχει. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν στο σχηματισμό ισχυρών οστών και στην υγεία των αρθρώσεων.

🍸Πως θα φτιάξεις χυμό:

  1. Πλένεις το σέλερι καλά. Αφαιρείς τις ρίζες.
  2. Το κόβεις σε χοντρά κομμάτια.
  3. Τοποθετείς το κομμένο σέλερι στο μπλέντερ, προσθέτεις λίγο νερό (περίπου 150 ml) και το πολτοποιείς.
  4. Βάζεις τον πολτό σε τουλπάνι, τον σουρώνεις και πίνεις τον χυμό.
  5. Την πούλπα που έχει περισσέψει αν δεν θέλεις να την πετάξεις μπορείς να την βάλεις σε παγοθήκες και να την χρησιμοποιείς στο φαγητό.
  6. Εάν βέβαια έχεις αποχυμωτή η κατάσταση απλοποιείται. Απλώς κόβεις το σέλερι κομμάτια και τα βάζεις στον αποχυμωτή.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Σχετικά Άρθρα